Hoe ga ik te werk?

Praktijkruimte 

Sta jij op een punt in je leven waar je niet meer lijkt te weten welke kant je op moet?
Heb je door grote of kleine verlieservaringen in je leven het gevoel geen vaste grond meer onder je voeten te hebben?
Zoek je een klankbord voor je verhaal over wat er onderweg met je is gebeurd?
Heb je door de volheid van je bestaan behoefte aan een rustmoment om stil te kunnen staan bij jezelf?

Als je met dergelijke vragen leeft of worstelt, kun je overwegen om mij een tijdje mee te laten lopen op jouw weg.


In mijn praktijk begin ik altijd met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend en bedoeld om erachter te komen of het bij je past. Als we er allebei een goed gevoel bij hebben om samen op weg te gaan, spreken we af uit hoeveel gesprekken het begeleidingstraject zal bestaan en wat de kosten zullen zijn. Het gesprekstarief is inkomensafhankelijk, zodat een traject voor iedere portemonnee haalbaar is.

De gesprekken vinden vrijwel altijd plaats in mijn praktijkruimte, maar ik bied ook een werkvorm aan die deels bestaat uit stiltewandelingen. Vaak worden teksten aangereikt ter inspiratie en verdieping. Er is aandacht voor stilte en ontspanning waar dat passend en gewenst is.

Geestelijke begeleiding is een proces van “trage vragen” die tijd nodig hebben om zich te openen en te laten onderzoeken. In dit proces ben ik jouw reisgenoot op weg naar het vinden van je eigen antwoorden. De gemiddelde frequentie van de gesprekken is om die reden vrij laag. We spreken voorafgaand aan het traject samen af wat de frequentie tussen twee gesprekken zal zijn.

Een meer intensieve vorm van begeleiden is een retraite. Tijdens een aaneengeschakelde periode van meerdere dagen verblijf je op een externe locatie en vindt er dagelijks een gesprek plaats. Ik kan je hierover - indien gewenst - meer informatie verstrekken.